Profesionalni razvoj menadžera sigurnosti za budućnost!

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti i Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj, održali su 14. lipnja prvi u nizu HR druženja/ panela u hotelu Mövenpick Zagreb s naglaskom na edukaciju menadžera sigurnosti za budućnost. U uvodnom dijelu izlaganja na temu profesionalnog razvoja menadžera sigurnosti za budućnost i razvojnog puta zaposlenika, imale su dr.sc. Irena Bilić, Algebra i Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj, i doc.dr.sc. Radojka Kraljević, Sveučilište Libertas.

Sudionici panela dr.sc. Natalija Parlov Una, autorizirani procjenitelj usklađenosti s EU regulativnom vezanom uz informacijsku i kibernetičku sigurnost, privatnost, otpornost i kontinuitet poslovanja , Alen Delić, direktor informacijske sigurnosti SpotMe, ujedno zamjenik predsjednika Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, dr.sc. Irena Bilić i doc.dr.sc. Radojka Kraljević, potaknuli su neke od zanimljivih rasprava. Uzevši u obzir da živimo u vrijeme digitalne transformacije i tržišnih izazova karijera menadžera sigurnosti, panelisti su stavili naglasak na angažman pojedinca brzoj prilagodbi, tehnološkom razvoju, promjenama na tržištu i novim organizacijskim modelima. Upravo razvoj karijere u upravljanja ljudskim potencijalima je jedna od kompetitivnih prednosti, zaključak je panelista.

Profesionalni razvoj je jedno dugo putovanje. Korporativna sigurnost ušla je u eru u kojoj nam je na raspolaganju širok raspon inovativnih alata i strategija, od umjetne inteligencije, proširene stvarnosti, internet stvari, napredne robotike do vrhunskih sustava nadzora putem radara i dronova. Budućnost korporativne sigurnosti ovisi o našoj spremnosti da se cjeloživotno educiramo, prilagodimo i surađujemo, rekao je na početku edukacije, Alen Ostojić, CSO, CIKI, CMKS, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Edukaciji je omogućila polaznicima upoznavanje nekih od modela i alata za razvoj zaposlenika, ujedno i ostavila prostor za neke od praktičnih radionica i edukacija koje planiramo organizirati za članove HUMS-a i Alumni kluba CMKS, već u rujnu, kazala je dr.sc. Irena Bilić, predsjednica Stručnog vijeća Poslovnog učilišta integralna sigurnost i razvoj.

DBO/ Svijet sigurnosti